keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Ihana New England

Kotiuduimme siis sunnuntaina koko perheen ensimäiseltä ulkomaanmatkalta USAn itärannikolle, jossa teimme pienen roadtripin New Yorkista Bostoniin. Ajoimme vuokra-autolla noin 900km viiden päivän aikana. Ajoimme neljän osavaltion alueella: New York, Connecticut, Rhode Island ja Massachussets. Koko reissun kesto oli kahdeksan päivää, josta eka ja vika päivä meni lentoihin.  Reissu meni mielettömän hienosti, vaikka aikaa olisi saanut tottakai olla enemmän. Nyt saimme pintapuolisen kuvan alueista ja toivomme pääsevämme sinne vielä uudestaan, kun tytöt ovat vanhempia.

 


Tytöt ovat siis nyt tasan viisi kuukautta vanhoja ja heidän kanssaan reissaaminen sujui todella mukavasti, vaikka hotelli vaihtui joka yö ja muutenkin oltiin menossa koko ajan. Toki heidän mukana olonsa rajasi meidän matkan kulkua paljonkin, mutta  nyt reissataan heidän ehdoillaan ja heidän tarpeet ensin huomioiden. Tytöt sopeutuivat nopeasti paikalliseen rytmiin, vaikka aikaero oli seitsämän tuntia taaksepäin.



Jos kaksoset saavat paljon huomiota Suomessa, niin tämän huomion määrän voi kertoa varmasti kymmenillä Jenkeissä. Kaikki tulevat juttelemaan ja jokainen ohikulkija haluaa heittää jotain kommenttia. Samat kommentit toistuivat uudelleen ja uudelleen, missä ikinä liikuimmekaan: "Are they twins?", "They are so cute!", "They are adorable!", "Hey, You are busy there!", "Double trouble", "Hahaa, You have literally hands full there!", "They are beautiful, bless you"… Alkuun tietysti olimme hämillämme, mutta päivän jälkeen kaksosiin ja lapsiin liittyvä small talk sujui jo rutiinilla. Jenkit on kyllä niin mukavia ja niin sosiaalisia :-)!



Alueena New England on aivan mahtava ja nähtävää on paljon. Talot ja merelliset maisemat olivat kauniita, kylät idyllisiä, ruoka hyvää ja näin elokuun lopulla myös ilma oli todella kaunis. Palveluita ja shoppailua on runsaasti. Ruoka on hyvää ja valinnanvaraa paljon. Alueella on paljon Bed and Breakfast tyyppisiä idyllisiä majataloja, mutta myös edullisempia motelleja. 



Kirjoitan jokaisesta reissupäivästämme vielä erikseen matkakertomusta yksityiskohtaisemmin. Voin kuitenkin lämpimästi suositella itärannikkoa lapsiperheille, kuin pariskunnille. Viikko oli ehdottomasti yksi unelmalomistani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti